Hits

utorak, 11. siječnja 2011.

Proizvodi Green Pasture

Proizvode firme Green Pasture možete nabaviti u Hrvatskoj.
Green Pasture jedini nudi FERMENTIRANE proizvode i zbog bogatog sadržaja nutrijenata i enzima Zaklada Weston A. Price ih svrstava u kategoriju NAJBOLJI !
Ulja su dobivena hladnim postupkom, vitamini A i D su tako zadržani u  idealnom, prirodnom omjeru i nisu naknadno dodavani. Višemjesečnom fermentacijom ulje je dobilo dodatne hranjive tvari a probavljivost (time i asimilacija) je bolja i lakša. Blue Ice Royal mješavina ulja jetre bakalara i maslaca od proljetnog i jesenskog mlijeka tradicionalnih pasmina krava koje pasu samo brzorastuću travu, po recepturi dra Westona A. Price-a sadrži aktivator X i ima nevjerojatna svojstva. Koristi se čak i za remineralizaciju zubi. Cijene i specifikacije su na blogu. Slobodno postavite upit pod komentarima ili se predbilježite bez obveze ukoliko imate posebne želje u pogledu okusa, standardno nudimo tekućine i kapsule bez arome, sve s računom i dostavom pouzećem po potrebi (u RH + cca. 30,00 kn; susjedne države + cca. 90,00 kn).
Ulja Green Pasture nisu samo "omege" nego cjelovita, sirova, sveta hrana poznata od davnina.
Ulja Green Pasture NE PROIZVODE se postupkom molekularne destilacije nego isljučivo hladnim, tradicionalnim postupkom obrade samo jetri bakalara koji čuva vrijedne sastojke. Industrijska ulja nusproizvod su u proizvodnji ribljeg brašna te se podvrgavaju složenim procesima radi uklanjanja okusa, mirisa, kemikalija i teških metala.  
  sveta.hrana@gmail.com  


u nastavku...


KOME TREBA ULJE?






Poznata je stvar da iznutrice tj. životinjski organi sadrže koncentrirane hranjive tvari. Za razliku od mesa mišića koje može biti manje ili više masno te sadrži uglavnom bjelančevine i masnoće, mozak, žlijezde, jetra, srce, bubrezi i sl. sadrže daleko veću količinu korisnih hranjivih tvari. Zato su se iznutrice obično čuvale za djecu, bolesnike, trudnice i dojilje te one kojima je potrebnije.

Riba je s druge strane, ukoliko je divlja, sama po sebi zdrava hrana i o tome svakodnevno čujemo i čitamo. Riblja jetra je i više od ribe: ona je koncentrirani izvor hranjivih tvari iz ribe, najbolje od ribe.

U rimsko vrijeme, vojnici su dobivali dnevnu porciju fermentiranog ribljeg ulja. Vikinzi su također poznavali važnost ribljeg ulja za snažno tijelo, dušu i duh te su pred vratima čuvali bačvu s fermentiranim ribljim jetrama.

I naši djedovi i bake sjećaju se da su kao djeca dobivali riblje ulje kao nadopunu prehrani.

Riblje ulje smatrano je supernamirnicom br. 1 sve dok je njegova proizvodnja bila putem fermentacije.

S dolaskom modernih načina proizvodnje i riblje je ulje pretrpjelo značajnu probrazbu. Od moćnog, koncentriranog izvora masnih kiselina, vitamina topivih u mastima i enzima, ostalo je malo toga. Omega-3 masne kiseline, vitamini i enzimi veoma su osjetljivi na povišene temperature. Vitamini termičkom obradom, deodoracijom i filtracijom nestaju a masne kiseline postaju oštećene, denaturirane i užegle.

Tako je u naše vrijeme riblje ulje od supernamirnice postalo nešto sumnjive kvalitete i upitne koristi za naše zdravlje. Štoviše, mogu se naći i studije koje ukazuju na štetne posljedice konzumacije ribljih ulja i to nije čudno.

Riblja ulja dobivena modernim postupcima ili uopće ne sadrže vitamine ili sadrže samo dio prirodnih vitamina. Većina ih sadrži dodane vitamine dobivene sintetskim putem. Sva su po sadržaju vitamina podređena propisima koji određuju koliki je najveći dopušteni sadržaj vitamina po dozi.

Fermentirano riblje ulje sadrži sve vitamine, enzime i masne kiseline u netaknutom obliku. Sadržaj prirodnih vitamina varira od uzorka do uzorka i po nekoliko puta te nerijetko prekoračuje standarde propisane za sintetske vitamine koji imaju štetne učinke ako se prekorači doza. U fermentiranom ulju jetre bakalara nalaze se i tvari koje znanost tek nastoji vrjednovati. Tako je nedavno otkriven novi vitamin - PQQ koji se nalazi i u fermentiranom ribljem ulju ali ne i u industrijskim verzijama.

Vitamini A, D, E i K topivi su u mastima i bezmasna hrana ih ne sadrži. Karoteni iz povrća koji se često spominju u kontekstu vitamina A nisu vitamin A te ih tijelo tek može iz njih proizvesti ali i ne mora što ovisi o više čimbenika, između ostalog i o unosu masnoća. Vitamin E sadrže npr. pšenične klice no otkako se žitarice prerađuju u brzim mlinovima koji jako zagrijavaju zrno i klicu, to je ulje oksidirano, užeglo te nije dobar izvor vitamina E. Sadrže ga i jaja no jaja su već neko vrijeme na zlu glasu zbog navodne štetnosti kolesterola, što je krivo.

Dr. Weston A. Price, glasoviti liječnik zubar i istraživač, obišao je globus proučavajući narode do kojih nije došla civilizacija. Njegov je zaključak da je zdravlje i plodnost tih naroda besprijekorno dijelom zbog toga što ne konzumiraju rafinirane namirnice ali najviše zbog toga što hrana koju oni tradicionalno koriste obiluje vitaminima topivim u mastima koje je on okarakterizirao kao aktivatore ostalih nutrijenata iz prehrane. To je prije svega vidljivo u zdravlju zuba na kojima se zrcali opće zdravlje pojedinca. Primitivni narodi ne poznaju higijenu zuba te imaju jedan ili niti jedan pokvareni zub na stotinu osoba. Čim prijeđu na modernu hranu događa se promjena.

U današnje vrijeme prevladava rafinirana hrana a životinjske masnoće bogate vitaminima topivim u mastima zamijenjene su biljnim uljima te su potisnute na samu marginu a zdravlje je pretrpjelo sveopće opadanje. Pokazalo se nepogrešivo točnim zapažanje dra Westona A. Pricea: kada se napusti tradicionalna prehrana i usvoje moderne, rafinirane namirnice, prva generacija trpi naprije od propadanja zuba. Druga generacija pokazuje znakove deformacija čeljusti i lubanje, čeljust nema mjesta za zube te oni rastu nepravilno i nagurano, struktura lica od široke prelazi u izduženu, javljaju se problemi s imunitetom i plodnošću te naslijeđena svojstva pojedinca ne mogu dođi do izražaja jer nedostaju ključne hranjive tvari i "aktivatori" za njihovo iskorištenje u organizmu.

Jedna obitelj sa šestero djece u Nebraski (S.A.D.) koja je proizvodila maslačno ulje te ga miješala s ribljim koje je kupovala, po zatvaranju zadnje tvornice ribljeg ulja s prirodnim vitaminima odlučila se sama započeti starinsku tradicionalnu proizvodnju fermentiranog ulja bakalara.

Njihova mješavina ulja jetre bakalara i maslačnog ulja koje proizvode po recepturi dra Westona Pricea sadrži bogatstvo finih masnoća životinjskog podrijetla s koncentriranim sadržajem vitamina, enzima i masnih kiselina koje nisu prošle termičku obradu te su u sirovom stanju.

Maslačno ulje (ulje od maslaca) koje proizvode, dobiva se od mlijeka visokomasnih, tradicionalnih pasmina krava Jersey i Guernsey koje se hrane isključivo zelenom pašom s natapanih polja kako bi trava bila mlada i brzorastuća jer je tada koncentracija hranjivih tvari u travi najveća. Maslac se podvrgava hladnoj centrifugi radi uklanjanja bjelančevina i vode te se dobiva čisto maslačno ulje u kojemu se nalazi ono najbolje iz mlijeka s paše.

Ovakvom kombinacijom ulja jetre bakalara i maslačnog ulja u omjeru 2:1 dr. Weston A. Price je postigao i zabilježio zaustavljanje zubnog karijesa te je uz dodatak visokohranjivih namirnica (maslac, juhe od kosti, povrće) postigao remineralizaciju već omekšale površine zuba od tvrdoće trulog drva do tvrdoće tvrdog drva pa čak i obnavljanja cakline.

Zubi su naime protkani kilometrima kapilara koje ili dovode ili odvode hranjive tvari na relaciji zub-ostatak tijela. Bogatom prehranom održava se tvrdoća zuba a siromašnom prehranom tijelo zbog potreba drugih organa odvodi iz zuba i kostiju minerale i hranjive tvari. Tu se očituje veza između prehrane rafiniranim namirnicama (šećer, brašno) i loših zuba ali i lošeg općeg zdravlja.

Ukoliko dovedemo u vezu zube i ostatak koštanog sustava (poplava osteoporoze) dolazimo do daljnjih zaključaka.

Tijelo nije stroj da bismo u njega točili samo energiju za rad. Za manje od deset godina sve se stanice našeg tijela posve zamijene novima i sve tvari se izmijene. Našem tijelu treba osim energije puno građevnog materijala i "aktivatora" koji će omogućiti da taj materijal bude i iskorišten. Primjerice, kalcij iz hrane neće se moći ugraditi u kosti i zube bez vitamina D a ovaj pak, prema posljednjim istrazivanjima ne djeluje optimalno ako nema obilja vitamina A.

Ulja Green Pasture sadrže i hranjive tvari i "aktivatore". To su masne kiseline "omege" 3, 6, 7, vitamini A, D, E, K2, novootkriveni vitamin PQQ, laurinsku, miristinsku, butirinsku kiselinu (koja hrani stanice stijenke crijeva), CLA, i enzime iz skupine CoQ.

Broj komentara: 8:

  1. MOžete li reći gdje se u HR može kupiti to ulje?

    Hvala

    OdgovoriIzbriši
  2. Izvolite se javiti na mail sveta.hrana@gmail.com radi kupovine ulja.

    OdgovoriIzbriši
  3. da li bih mogla iz Srbije da narucim Blue Ice Royal ulje ili obicno ulje iz jetre bakalara? koje od ova dva vise preporucujete za bebe?

    OdgovoriIzbriši
  4. Pozdrav,
    da li se mogu u Zagrebu kupiti ovi proizvodi?
    Blue Ice Royal ulje
    gdje? i po kojoj cijeni?

    hvala,
    lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, na www.svetahrana.eu i kod naših partnera navedenih tamo.
      429,00kn

      Izbriši
  5. koja je cena za srbiju i koliko se ceka? hvala

    OdgovoriIzbriši