Hits

utorak, 11. siječnja 2011.

X-Factor Gold VISOKOVITAMINSKO MASLAČNO ULJE

 
X-factor Gold visokovitaminsko maslačno ulje je bogato, puno hranjivih tvari, zlatno, sirovo ulje s gotovo čarobnim ljekovitim svojstvima .

Proizvodi se od mlječne masti krava koje jedu isključivo 100% zelenu pašu, i to na sjevernom dijelu područja Great Plains (Velike ravnice), potrebno je gotovo 4 kg svježeg vrhnja za dobivanje jedne bočice X-Factor Gold maslačnog ulja.

Faktor X ili aktivator X je snažan katalizator topljiv u masti koji pomaže u apsorpciji minerala.
Faktor X je također presudan pri obnavljanju tjelesnih tkiva, razvoju mozga i živčanog sustava, zacjeljivanju zubi i kostiju kao i u proizvodnji spolnih hormona.

X-Factor Gold visokovitaminsko maslačno ulje je bez kazeina i laktoze!
X-factor Gold visokovitaminsko maslačno ulje je bogato, puno hranjivih tvari, zlatno, sirovo ulje s gotovo čarobnim ljekovitim svojstvima .
  • pomaže pri ozdravljenju od sindroma propusnosti crijeva
  • štiti od degenerativnog artritisa
  • potiče rast mišića
  • smanjuje otpornost na inzulin
  • pomaže pri apsorpciji minerala
  • bez kazeina i laktoze
X-Factor Gold maslačno ulje ima i mnoga druga svojstva uključujući "Wulzen faktor" odnosno "antistiffness factor / faktor protiv ukočenosti”. 

Istraživač Rosalind Wulzen je otkrio da ova tvar štiti ljude i životinje od kalcifikacije zglobova - degenerativnog artritisa. Ovaj faktor, koji se nalazi u visokovitaminskom maslačnom ulju, štiti od otvrdnuća arterija, katarakti i kalcifikacije pinealne žlijezde. Kod teladi hranjene pasteriziranim ili obranim mlijekom dolazi do ukočenosti zglobova te slabo napreduju. Njihovi simptomi nestaju kad se u prehranu uvede sirova mlječna mast. Pasterizacija uništava Wulzen faktor – on se nalazi samo u sirovom maslacu, vrhnju i punomasnom mlijeku.


Bogato CLA-om (konjugirana linolenska kiselina) koja potiče rast mišića, smanjuje otpornost na inzulin, i osnažuje imunosni sustav.
CLA je 6 puta učinkovitija u prirodnom nego u sintetički dobivenom obliku!

X-Factor Gold maslačno ulje sadrži i visoku razinu butirične kiseline, koja predstavlja životnu energiju za sluznicu crijeva. Butirična kiselina igra važnu ulogu u zacjeljivanju propusnosti crijeva time što zatvara rupice kroz koje su prodrli korjenčići/rizoide kod prekomjernog množenja gljivice Candida albicans.

 

Sastojci i koristi od visokovitaminskog maslačnog ulja



Aktivator X
Snažan katalizator topljiv u masti koji se nalazi samo u iznutricama i maslacu životinja uzgojenim isključivo na rastućoj zelenoj travi, te u nekim morskim plodovima kao što je riblja ikra
Snažan katalizator koji pomaže tijelu apsorbirati i iskoristiti minerale
Igra važnu ulogu u razvoju mozga i živčanog sustava, rekonstrukciji tjelesnih tkiva, cijeljenju zubi i kostiju i proizvodnji spolnih hormona
Danas se vjeruje da je X-Faktor vitamin K2

Butirična kiselina
Ima antifungalna svojstva i djeluje protutumorski
Ublažuje upalne procese u probavnom sustavu te se time smanjuje prodiranje čestica neprobljavljene hrane u stanice
Pomaže kod zarastanja rupica koje ostaju od prekomjernog rasta gljivice Candida albicans
Potiče ljuštenje odumrlog epitela u probavnom sustavu čime se stvaraju nova mjesta za prihvaćanje povoljne bio-flore kao što su kulture bifidus i acidophilus

Kapronska kiselina
Pokazuje antivirusna svojstva

Konjugirana linolna kiselina (CLA)
Ima jaka antikancerogena svojstva
Potiče izgradnju mišića i sprječava debljanje
CLA nestaje kada se krave hrane sijenom ili industrijskom hranom

Glikosfingolipidi
Štite od želučano-crijevnih infekcija, osobito kod najmlađih i staraca.

Laurinska kiselina
Posjeduje antimikrobna, antivirusna, antitumorska svojstva i potiče imunitet
Značajno povećava razinu HDL-a (“dobar kolesterol”)
Može onesposobiti ili usmrtiti mnoge vrste gljiva, kvasaca i praživotinja

Lecitin
Prirodni sastojak maslaca koji potpomaže ispravnu asimilaciju i metabolizam kolesterola i drugih sastojaka masnoća

Miristična kiselina
Značajno povećava razinu HDL-a (“dobar kolesterol”)

Palmitinska kiselina
Ima snažna antimikrobna svojstva

Oleinska kiselina
Smanjuje razinu kolesterola u plazmi kao i LDL kolesterol

Omega-6 i Omega-3 esencijalne masne kiseline
Javljaju se u maslacu u malim ali podjednakim količinama. Ova odlična ravnoteža između linolne i linolenske kiseline sprječava probleme povezane s prekomjernim unosom omega-6 masnih kiselina.

Kinoni
Uključuju vitamin K, E, i CoQ obitelj enzima

Stearinska kiselina
Pomaže u snižavanju ukupne razine kolesterola u krvi i LDL kolesterola
Povezana s održavanjem krvnog tlaka, prijenosom živčanih impulsa i pomaže pri kontrakcijama mišića i srca

Vitamini i minerali u tragovima
Mnogi minerali u tragovima (mangan, cink, krom i jod) nalaze se u stijenki masne globule mlječne masti
U područjima udaljenim od mora, jod iz maslaca štiti od gušavosti
Ekstremno bogat selenom, mineralom u tragovima s antioksidativnim svojstvima
 

Za najbolje rezultate X-Factor Gold visokovitaminsko maslačno ulje bi trebalo uzimati zajedno s Blue Ice fermentiranim uljem jetre bakalara. Vitamin K2 u X-Factor maslačnom ulju i vitamini A i D u fermentiranom ulju jetre bakalara neophodni su za potpuniju apsorpciju i za potpunije iskorištenje blagodati svakog od ova dva proizvoda.

Dr. Price je uvijek ulje jetre bakalara davao skupa s s visokovitaminskim maslačnim uljem, ekstrahiranim centrifugom od kvalitetnog proljetnog ili jesenskog maslaca. Otkrio je da je ulje jetre bakalara samo po sebi relativno neučinkovito no u kombinaciji s visokovitaminskim maslačnim uljem davalo je izvrsne rezultate. Maslačno ulje sadrži ono što je on nazvao Aktivator X, za koji se sada smatra da je zapravo vitamin K2, koji sinergijski djeluje kada se kombinira s vitaminima A i D. Vaša bi prehrana trebala uključivati izvore vitamina K, kao što je kvalitetan maslac od krava koje pasu zelenu travu i/ili visokovitaminsko maslačno ulje, masnoću od pašnih životinja, sireve od pašnih životinja i pačju ili guščju jetru, zajedno s uljem jetre bakalara. Uz to, zasićene masne kiseline iz maslačnog ulja potiču učinkovitu primjenjivost nezasićenih masnih kiselina iz ulja jetre bakalara.


Dr. Price je putovao svijetom proučavajući tradicionalnu prehranu mnogih kultura. Shvatio je da ovi vitamini topivi u mastima daju prekrasnu koštanu strukturu, široko nepce, besprijekorne zube koji nisu nagurani i lijepa lica ispravnih prorporcija koja su karakteristična za članove izoliranih tradicionalnih skupina.

 

Kako čuvati maslačno ulje?

Nakon kupnje maslačno ulje držati u hladnjaku ili smrznuto.

 

Kolika je trajnost jedne staklenke?

Traje oko 3 mjeseca. 96 doza tekućine ili 60 kapsula.

 

Doziranje

Uobičajena doza je 1/2 žličice tj. 2 kapsule za sve dobi no može se uzeti i više radi većeg učinka.

 

Kako uzimati maslačno ulje?

Žlicom s malo meda ili bez ičega.

 

Opis proizvoda i okusa*

*Opaska: Svrha dodatka prirodnih aroma je ponuditi različite doživljaje okusa.
 
Kapsule bez želatine – Za one koji više vole uzimati maslačno ulje u obliku kapsula, ovo je samo maslačno ulje s neizbijeljenim pčelinjim voskom dodanim radi zgušnjavanja. Kapsule su od biljne celuloze.
 
Pekan orah, tekućina – Ukusno i hranjivo! Sastoji se od maslačnog ulja i organskog aromatskog ulja pekan oraha.
 
Malina, tekućina – Ukusna kombinacija maslačnog ulja i organskog aromatskog ulja maline.
 
Bez arome, tekućina – Omiljeno među onima koji uživaju u prirodnom okusu maslaca kao vrhunskog mlječnog proizvoda.

Nema komentara:

Objavi komentar